eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-06-25

Natt

När det är årets näst ljusaste natt så känns det helt rätt att gå ut och fotografera. Kånkade stativet över axeln också och tog lite nattbilder från snikens kulle och ut över göteborg. Oerhört trevligt att ha stativ men då det är en del att kånka på så får det oftast stanna hemma. Enbens-stativ kanske vore något? Översta bilden är tagen med 10mm vidvinkel. De övriga med 85mm obejktiv.
Undrar hur man undersöker hur mycket utrymme som finns kvar på blogger.com innan man blir utkastad och måste radera sina bilder. Jag försöker krympa storleken på jgp:er så att de har 680 x 450 pixlar och sedan jpg komprimering till ungefär 60 kilobytes storlek, känns som om det är risk för att slå i taket om något halvår.Vill du skaffa ett alternativt husdjur? Ett GEN-PET kanske är något som passar? Genpet skriver på sin hemsida:

"Say Hello to the all New Genpets™ from Bio.Genica!The Genpets™ are Pre-Packaged, Bioengineered pets implemented today!
That’s right, Genpets are not toys or robots. They are living, breathing genetic animals.
We use a process called "Zygote Micro Injection"


Det här är kanske något som kommer att existera i framtiden. Just nu är det inget annat än en väldigt snyggt genomförd idé av några människor som jag gissar är reklam eller designstudenter. Och dessutom, borde inte de där genetiskt desginade husdjuren vara lite ulligare och gulligare om de ska sälja? Det där ser lite för mycket ut som en nakenhund eller en mon-chichi utan hår (och en moncichi utan hår är verkligen inte gullig).

3 Comments:

At söndag, 25 juni, 2006, Anonymous Anonym said...

oroväckande lik en grillad kyckling :S

 
At måndag, 26 juni, 2006, Anonymous Fredrike said...

Superschyssta bilder. (Utom den grillade babyn, huvva.)

 
At måndag, 26 juni, 2006, Anonymous Joachim said...

Aloha!

J-kligt snygga bilder.
Jag gick från Backadalen förbi Kvilletorget, Lindholmen och ned till Eriksberg vid femtiden på morgonen för en vecka sedan och upplevde en helt stilla Göteborgsnatt - inte ens en taxibil.

Verkligen märkligt att gå i en så stilla stad. Skrämmande och vackert. Ungefär som dina bilder.

 

Skicka en kommentar

<< Home