eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-01-31

Blandade noteringar

Den här bilden såg jag målad på stan, förstår inte vad den föreställer, en ljusstake eller en högaffel? Den såg så konstig ut att jag var tvungen att plåta den. Den som är intresserad av gatukonst kan titta på gatukonst.se, allt från stickers till sprayade figurer finns dokumenterat, det mesta (?) verkar dock vara lokalt Stockholmskt.


Det går tydligen utmärkt att köra windows XP på en dator med 8 Mhz och 20 MB ram (jodå du läste rätt, ÅTTA megahertz!). Här är en länk till en person som testat extremlångsamt XP. Antagligen ett långsamhetsrekord för windows XP. Att det tar en halvtimma att starta datorn och ungefär 10 minuter att surfa till en websida är ju ett mindre problem i sammanhanget.

Spelade du mycket Commodore 64 när du var liten? Nu går det utmärkt att spela via webben. Det funkar hyggligt men lite småbuggar är det, hängde sig några gånger när jag testade.

Allnyckel är titeln på Ladislaus Horatius nya hemsida efter att domänen djupband.com blev domänkidnappad av något företag. Horatius har bland annat tidigare skrivit boken Offensiv Nostalgi, en mycket spännande bok. Horatius är väl kanske mest känd för aktionen där han drog i nödbromsen och stoppade ett X2000 för att det gick för fort.

2 Comments:

At tisdag, 31 januari, 2006, Anonymous johan said...

Vet inte vad symbolen du fotograferat föreställer men bandet Judas Priest använder den som en del i sin logo iaf.

 
At torsdag, 02 februari, 2006, Anonymous magnus said...

Japp, på gatukonst.se finns, än så länge, bara bilder ifrån Stockholm!

 

Skicka en kommentar

<< Home