eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2013-06-04

Urban exploration i ett hemligt rum på Hisingen

Besökte Hisingen och fick möjlighet att besöka en lokal som annars är låst. Det finns verksamhet under, och den här lokalen är en slags "vind" eller tak till den andra lokalen och annars förbommad bakom tripla lås, så inte så lätt att komma dit om man inte vet om precis vart man ska och vem man ska fråga. Hur som helst. För ett tag sedan (typ 40-60-talet?) så tillverkades en slags golvmattor här. Lite osäker på vilken sorts, själv tänker jag linoleum, men kan ha varit något annat, iaf pre-plast-eran. Rullarna med "piggar" i är till för att göra mönster i golvmattorna. De rullades över ett system där mönstret rullades in i dem. På några bilder så skymtar en slags länkarmar, lite oklart hur de användes. Själva salen under användes som torkrum i slutprocessen vid golvmattornas tillverkning, skymtar gör även rester av fläktar och fläktschakt.

Gillar fönsterkonstruktionen. Fint ljusinsläpp trots ganska minimala fönster. Själva golvet var lite läskigt, något som liknar lättbetong och som dammar mycket. Inte utan att jag funderade lite över det där med att om att det skulle ge vika så rasar man rätt ner typ 15 meter. Inga olyckor förutom en bula, råkade slå huvudet rätt i ett järn som stack ut lite dumt.

När vi ändå är inne lite på urban exploraiton måste tipsa om den fina bloggen som skriver om Jerlovs observatorium i Bjuv, fin byggnad, vackert med kupolformen längst upp, klart det är där man ska sitta och spana efter kometer! Och så en länk (som nog många sett, den har valsat runt lite) med en samling av vackra övergivna platser.


Annars då? Jovars. Jag säljer av lite saker. Jag behöver ett jobb. Verkligen. I brist på jobb, pengar. Jag är själv rätt stolt över kombinationen nätverkstekniker, sysadmin, Linux, Windows, fotograf, ljudtekniker, etnolog och författarutbildad. Den är ovanlig vill jag påstå! Ganska många jobb är utannonserade via bemanningsföretag. I vissa fall anar man att samma tjänst är utannonserad hos tre olika bemanningsföretag (svårt att veta exakt, men man kan ana att slutkunden har frågat ett par varpå de annonserar ut det som en tjänst var för sig). Inget "fel" i det. Men det som ser ut som många tjänster är egentligen en tjänst från en slutkund. Det som är lite problematiskt, iaf för mig är att man får väldigt sällan feedback från bemanningsföretag varför det inte blev något av tjänsten. Om den drogs in, om den gick till en konkurent, om det var andra kvalifikationer som eftersöktes eller om intervjun hos slutkunden inte blev så bra som det var tänkt.