eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2012-05-13

Molla skog i Mollaryd Herrljunga

Besökte Mollaryd. Molla bokskog ligger ungefär två mil från Borås i riktning mot Herrljunga och är en av de nordligare bokskogarna i Sverige. Naturstigen börjar bara några hudra meter från Mollaryd station. Förr fick man säga till innan att man skulle av på Mollaryds station, annars åkte tåget förbi. Hittar på forumet postvagnen följande notering "Det märkliga med de nuvarande uppehållen i Torpåkra och Mollaryd är att de för en tid sedan utökades till att omfatta nästan samtliga resandetåg. Under många år var det väl typ två söderut på fm och tre norrut på em." Missade dock Fluxfallet, får ta det vid nästa tillfälle. Är det där the fluxcapacistor finns? Noterar också planerna på vindkraftverk i området vid Borgstena. Hoppas det går att kombinera så inte vindkrafen blir alltför störande. (Sedan kan man ju undra, vindkraft ute i skogen blir väl inte riktigt lika lönsam som den som är nära havet).

Den som har lite pengar över tycker jag gott kan investera lite i crowdfundingprojektet rymdbalong som två hugade gymnasielever tänker genomföra i höst. Crowdfunding blir ett vanligare sätt att skaffa pengar för projekt av olika slag. Filmen Iron Sky har t. ex. delvis genomförts med hjälp av crowdfunding.

1 Comments:

At söndag, 13 maj, 2012, Blogger ahlbom said...

Fluxfallet har jag inte sett "in action" sedan jag var liten. Man måste nog välja rätt tid på året för att få se något rinnande där. :-)

 

Skicka en kommentar

<< Home