eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2012-05-04

Den offentliga lögnen

Läste precis biljettsmitare får kulturbidrag. Det här är en lögn. Eller om man vill vara lite snäll och inställsam; en fullständig missuppfattning. Om vi tar grundkursen av dumheterna: planka.nu är en organisation och korpen koloni är ett bokförlag. Pengar till bokförlaget går till skribenter för en utgiven skrift och inte till en organisation. Om vi sedan vänder lite till på det så förhåller det sig som så att det är bokförlaget korpen koloni som fått pengar för HELA sin utgivning (nu har jag inte exakt koll, men nånstans mellan 7-15 titlar är väl utgivna hittills?) och INTE för en enstaka bok (om planka.nu). Tack och lov så har en tidning från samma koncern som DN, skrivit en lite mer nyanserad artikel i ämnet. Jag fattar ärligt talat inte hur det där kunde smita igenom DN:s korrektur.

1 Comments:

At måndag, 07 maj, 2012, Anonymous Anonym said...

Hej Måns,

Gött att du engagerar dig i att räta ut tidningarnas snurriga dumheter. Men så går det när alla blint köper nyheter från TT.

Men för att rätt ska va rätt, så är det såhär:
Det som alla har pratat om men ingen riktigt haft kläm på är att vi på Korpen Koloni har fått stöd på runt 28 000. Och det just för boken Trafikmaktordningen, och faktiskt inte för hela vår utgivning, som du skriver. Det stödet har vi främst använt för att trycka en ny upplaga av boken (så nu finns det ett helt gäng nya glada böcker att läsa!).

Sen har vi ansökt om detta stöd för våra andra 2 (vi har faktiskt bara gett ut 3 böcker än sålänge!) och fått för dem också, men det var förra året, och är en helt annan historia. Men man söker alltså för en specifik bok.

Och slutligen så har faktiskt planka.nu inte velat ha en enda spänn för att skriva boken (fast de får hur många ex av boken de vill).

Inte meningen att vara petimetrig, men det känns bra om det blir rätt här i alla fall. Sen vad DN och farbröderna sysslar med, det inte lika intressant :)

Cheers!

/Mikael, förläggare och redaktör Korpen Koloni Förlag.

 

Skicka en kommentar

<< Home