eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2007-02-18

Smålands stenarBilderna på den gamla övergivna industrilokalen är från smålands stenar. Byggnaden var tydligen Smålands stenars första industrilokal och numera står den övergiven och väntar på att någon ska ta hand om den. Det hade varit ett lockande projekt om den hade varit lite närmare Göteborg, vacker byggnad iaf! Varför finns det inte några lagar om SQUATTING i Sverige liknande de som finns i england? Det är synd att användbara byggnader ruttnar bort.

Interiören kommer från Värnamo, det är en bild från Park Inn dvs det pampiga före detta stadshotellet. Måste säga att det är väldigt snyggt med en äkta flygplanspropeller som takfläkt. (När jag var där så tänkte jag mest på hur det skulle kännas att få den i skallen om den råkade ramla ner, den måste väga runt hundra kilo gissar jag. För övrigt var lunchen på Park Inn utmärkt!)

Måste tipsa om två söktjänster för ljud som jag fått via bekanta. Dels tuneid.com som bygger på principen att folk skickar in låtnsuttar och så får man reda på vad det är för artist eller låt. Perfekt för det där blandbandet du fick av någon för femton år sedan men inte har en aning om vilka låtar det innehåller. Och så en ännu bättre sida; FREESOUND, en sida späckad med ljud, samtliga utgivna under Creative commons licens dvs du får använda dem så länge du inte gör det komersiellt för att förklara kort. De har en stor samling användbara ljud. Kanske perfekt att att lägga som ringsignal för mobiltelefonen?

Etiketter: , ,

1 Comments:

At måndag, 19 februari, 2007, Anonymous Anonym said...

Smålands stenar består av fem ståtliga domarringar som givit namn åt orten Smålandsstenar, ibland är särskrivning förödande.

 

Skicka en kommentar

<< Home