eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2016-01-17

Nya projekt

Ett par bekanta håller på med spännande nya projekt. The Nomad Inn är ett projekt initerat av gapactors och det är ett smart sätt att för den som driver projekt, eller kanske startat ett företag att få möjlighet till arbetsyta utan att behöva hyra en helt egen lokal.

Från deras sida: "Vakanser på hyresmarknaden är svåra att komma ifrån och därför står prima lokaler tomma i perioder. Samtidigt blir det allt trängre i Göteborg, många aktörer kan inte betala full marknadshyra eller har inte möjlighet att binda upp sig på treåriga kontrakt. Dessutom förändras sättet vi arbetar på. Fler arbetar i projekt, har sin egen utrustning men saknar i stället ett socialt sammanhang, arbetsro, en plats där man kan skapa en arbetsrutin eller möjligheten att hålla ett möte. Tanken är att The Nomad Inn är en organisation som kontinuerligt nyttjar olika vakanta lokaler för sin verksamhet och erbjuder billiga arbets- och mötesplatser för kortare eller längre tid." Smart!

Min bekant Johan har under många år arbetat på flyttfirma i Göteborg, men bestämde sig för att starta eget. Precis nu så finns Gårda Flyttexpress. Jag frågade om de hjälper till att flytta även pianon, och det gör de! Lägger man sedan till att de har bra priser också, det gör ju inte saken sämre.
Och om det nu ska flyttas (ihop?) så måste jag slå ett slag för bröllopsfotografen Mattias Andersson som dessutom råkar vara kollega till mig, men jobbar varenda helg som just bröllopsfotograf.

För några veckor sedan hölls Chaos computer clubs årliga konferens 32c3, ganska många av föredragen går att lyssna på efteråt. Bland de föredrag jag har lyssnat på och gillade bäst var dels föredraget som handlar om hur man enklast bygger kubsatelliter, och vad man ska tänka på när man konstruerar dem. Även Makezine har en artikel om hur man konstruerar för prylar som ska vistas i rymden. Annat intressant föredrag var Ten years after ‚We Lost The War‘, temat är framtiden, demokrati och vad som kanske kan hända. En intressant sak är att de tar upp problemet med vad som händer när folk börjar tro på för tokiga saker, som till exempel Chemtrails, eller andra märkliga konspirationsteorier och att det i förlängningen är ett hot mot demokratin.
Jag är lite sugen på att läsa Joris Luyendijk "Simma med hajar, en resa mot finansvärldens innnersta", den tar upp de ekonomiska händelserna 2008 och bygger på djupintervjuer av folk som arbetat inom bank eller finansvärlden. Blir det riktig kris (hoppas inte!) så kan man iaf se dokumentär på Svtplay med temat brittiska preppers, till skillnad från amerikanska dito så är de brittiska lite mer jordnära.

I veckan som var så dog David Bowie. Vad många kanske inte visste var att han läste mycket böcker. The Telegraph har en lista på 100 böcker han tyckte var ett måste att läsa.

Nån färgblind person har målat en stor Gaislogga på korsvägen. Dock inte i grönsvart, utan i blått. Nått är fel.