eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2005-12-12

Omöjlig manual och rinnande vatten

En bekant köpte en multifjärrkontrollLidl häromdagen. En såndär fjärr som man kan ha till alla apparater. Men, som han själv sa, det roligaste är inte fjärrkontrollen utan dess hejdlösa bruksanvisning, vad sägs om följande smakprov:

"Tack till deras köpa den URC20-F15DL allmän avlägsen kontroll"

eller änu finare:

"I tillfället av den sätta - upp vid Brändjärn och Koden strandat eller du can't finna märkesnamnen i din avlägsen kontroll skärm, du kan använda bilen Söka till finna den rätta koden till operera din andordning."

Det här är nästan lika roligt som Engrish sidan där engelska språket används på ett kreativt sätt. (Leta upp den japanska hårborttagningsprodukten "horny remover", reklamen för den är bara bäst).

Och apropå ingenting så verkar va-verket ha grävt upp gatan utanför så nu kommer vattnet via en slang kopplad till en gatubrunn och vattnet i källaren är flera centimeter högt, inget kul att vada omkring därnere, hoppas folk har lyft upp saker från golvet på källarförråden. Och det kommer tydligen att vara så tills nångång efter nyår (vattnet ska rinna för att förhindra att det fryser).